donderdag 28 januari 2016

Inspired by Michael Anastassiades & Flos // Copycat.

Een verrassende 'na-aper'
Afgelopen jaren heb ik zóveel design producten gezien, waardoor het steeds lastiger wordt om ergens écht van onder de indruk te raken. Op beurzen zie ik vaak te gekke nieuwe collecties, maar echt vernieuwend of indrukwekkend is het zeker niet altijd.
Gelukkig wist de toonaangevende Italiaanse fabrikant Flos mij te verrassen met deze prachtige tafellamp ‘Copycat’. Een ontwerp van Michael Anastassiades.

Uitblinker
De sierlijke Copycat bestaat uit twee aan elkaar bevestigde bollen: een grote bol (ø30 cm) van opaalglas (mondgeblazen) en een kleine bol (9,8 cm) van aluminium. De kleine (‘na-apende’) bol ligt letterlijk onder de schaduw van de grote bol, máár dit kleine bolletje laat zich absoluut niet kennen en vecht terug dankzij haar fantastische, glanzende afwerkingen. Je kunt de kleine bol namelijk in vier bijzondere en opvallende uitvoeringen krijgen: gepolijst aluminium, gegalvaniseerd 24 karaats goud, zwart nikkel en koper. 

Een sieraad voor je huis
In de grote opaalglazen bol zit een warme LED-lichtbron. Aan het netsnoer van de lamp zit een dimmer, waardoor dit ‘sieraad’ voor je huis altijd in de juiste sfeer afgesteld kan worden!
Onder de schaduw en na-aper of niet; uiteindelijk is het kleine bolletje hierdoor tóch de uitblinker!

© Foto's: Flos.com  /  Tekst: Lisette Koster 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten